• Contura i31A

   45,900.00 kr

   Insatsen Contura i31A har en omramning i Artstone. Artstone är en vit formgjuten betongsten, unik för Contura. Eldstaden har en stor glaslucka som ger känslan av öppen spis.

  • Contura i31S

   61,900.00 kr

   Insatsen Contura i31S är klädd i valnötsbrun sandsten som ger en skönt, exklusiv stil till hemmet. Eldstaden har en stor glaslucka som öppnas genom att hissas uppåt. Contura i31 kan även kombineras med värmelagrande Powerstone.

  • Contura i31T

   48,900.00 kr

   Med insatsen i31T, klädd i naturligt värmelagrande täljsten, får du extra god värmeekonomi. Den värmelagrande täljstenen har en naturlig mönstring, inget exemplar är det andra likt. Eldstaden kan också kombineras med värmelagrande Powerstone under höljet.

  • Contura i41A

   47,900.00 kr

   Eldstaden Contura i41A har en insats med vinklad lucka och är klädd i Artstone. Artstone är en infärgad vit betongsten, unik för Contura. Välj till detaljer som hylla och bänk i svart granit. Luckan finns med vinkel till höger eller vänster.

  • Contura i41S

   64,900.00 kr

   Insats med beklädnad i exklusiv valnötsbrun sandsten med lucka i vinkel. Luckan finns med vinkel till höger eller vänster för att passa dina behov. Komplettera gärna med värmelagrande Powerstone under höljet.

  • Contura i41T

   50,900.00 kr

   Med den vinklade glasluckan i Contura i40 får du ännu större möjligheter att skapa en eldstad som sticker ut och lyser upp. Beklädnaden i täljsten är naturligt värmelagrande och har en vacker naturlig mönstring.

  • Contura i51

   44,900.00 kr

   Med generösa glas på tre sidor och en rymlig brännkammare är Contura i51 verkligen en insats för det moderna hemmet. Tekniken under den estetiska huven är särskilt anpassad till hus med modern uppvärmningsteknik som bildar under­tryck. Välj svart plåt för ett rent och grafiskt uttryck.

  • Contura i51A

   48,900.00 kr

   Artstone är en betongsten, unik för Contura. Insatsen är lätt att placera i hemmet: den tar liten plats och kan ställas mot en brännbar vägg. Komplettera gärna med vedfack i svartlackerad plåt.

  • Contura i51S

   66,900.00 kr

   Sandsten är en naturligt värmelagrande sten i nötbruna nyanser med naturliga variationer. Välj till ett praktiskt vedfack i svartlackad plåt.

  Eldstäder & murspisar

  Eldstäder och murspisar i Halmstad

  Eldstäder har människan använt sig av i årtusenden för att värma sig, laga mat och finna trygghet vid. Detta utvecklade sig genom tiderna till öppna spisar och ugnar och i dag finns det moderna varianter av eldstaden för att kunna ta tillvara på värmen och energin på bästa sätt.

  Stilrent modernt eller rustikt gammaldags

  En murspis kan se ut som en gammaldags eldstad med tillhörande murstock och ge hemmet en otroligt skön atmosfär. Detta är ett perfekt sätt för dig som önskade att du hade en snygg murstock, att skaffa en utan att behöva mura om hela huset.

  Du kan även välja en mer avskalad och modern design med rena tydliga linjer, med hyllplan, sidobord och dolda vedfack. Spisen kan göras i både lägre och högre modell och med elden synlig från flera olika sidor.

  Effektiv energi

  För att få en mer effektiv värme ur din eldstad inomhus kan du uppgradera den öppna spisen med en kassett. Har du ett relativt nytt hus utan befintlig öppen spis och murstock kan du skaffa en murspis istället. Spisen består av en insats och en muromfattning som oftast är i betong. Här kan även värmelagrande material som powerstone läggas in, och spisen kan kläs med kakel eller täljsten för ännu mer värmelagring.

  Spisen ger en mycket jämnare uppvärmning än en vanlig braskamin, ger värme relativt snabbt och svalnar av långsammare. Att spisen dessutom avger värme långt efter att du slutat elda i den är ju bara en fördel. Den är dock tyngre än en vanlig braskamin, så se gärna över golvet där du vill ha din spis.

  Vi har murspisar från Contura, så välkommen in till oss i Halmstad eller ta ett titt på vår webbsida. Har du frågor, hör av dig så hjälper vi dig. Vi älskar att prata om murspisar och eldstäder.

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart

  Du har inga produkter i varukorgen.