• Contura 51

   15,500.00 kr

   Contura 51 är en modern gjutjärnskamin med konvektionsluft. Med fyra justerbara ben står kaminen stadigt på alla golv. Det läckra handtaget är kromat som standard men kan fås i svart som på bilden.

  • Contura 52

   16,500.00 kr

   Denna gjutjärnskamin är formgiven av svenska Myra. Med sin raka former och täckta sidor finner den sin plats både i den moderna stilen och i den mer lantliga. Gjutjärnskaminen har varmluftsutsläpp på båda sidorna och hela översidan fungerar som en kokplatta. Levereras med läckert kromat handtag.

  • Contura 52T

   19,500.00 kr

   Gjutjärnskaminen har en fin tradition som här tas upp i en modern tappning. 50-serien har samma effektiva brännkammare som alla Conturas kaminer. Contura 52T har sidor och topp i täljsten vilket gör att värmen lagras under en längre tid.

  • Contura 54

   17,500.00 kr

   Contura 54 har hela sidor med justerbara fötter för stabilitet på alla underlag. På bilden är det löstagbara handtaget avlägsnat. Kaminen har fräckt bågformad baksida som ger ett modernare intryck. Gjutjärnskaminerna från Contura kan anslutas till skorstensmur direkt från baksidan eller till Premoduls rostfria skorsten.

  • Contura 54T

   20,500.00 kr

   Contura 54T är den större modellen i 50-serien. Det fantastiska med den här kaminen är att den har en enorm kapacitet, trots att den är så liten och lättplacerad. Ett kraftpaket i gjutjärn! Gjutjärnskaminen har en fin tradition som här tas upp i en modern tappning. 50-serien har samma effektiva…

  Gjutjärnskaminer

  Gjutjärnskaminer i Halmstad

  Att mysa ner sig i soffan under en filt i höstmörkret och njuta av eldens sprakande tillsammans med det behagliga skenet från din robusta gjutjärnskamin är något som väcker känslor hos de flesta av oss. Kaminen är inte något som bara ger en rustik och gammaldags känsla, utan är även en mycket prisvärd värmehållare. En gjutjärnskamin passar in både i det lantliga hemmet eller i torpet ute på landet och är lika fin i ibland en mer modern inredningsstil. Det går också att få sin kamin täckt med extra värmelagrande yta så som täljsten eller keramiska plattor för att hålla kvar värmen extra länge.

  Lång livslängd

  En gjutjärnskamin har mycket lång hållbarhetstid och tål att eldas länge med. När elden falnat kommer järnet att värma ett tag till innan det svalnar. Kaminen är robust, stabil, tålig och finns i flera olika varianter. Varför inte skaffa en gjutjärnskamin med kokplatta så att du kan hålla kaffet varmt till gästerna? Effektfullt, hemtrevligt, smidigt och framför allt energisparande. Kom in till oss i butiken i Halmstad och ta en titt, ring och prata med vår kunniga personal eller kika vidare bland sortimentet här på vår hemsida. Med en gjutjärnskamin kommer du garanterat kunna hålla temperaturen komfortabel i bostaden även under långvariga strömavbrott där andras värmesystem är beroende av el. En brasa i kaminen med kokplatta och du klarar både mat och värme under alla oförutsedda situationer.

  Tips och råd

  Tänk på att en gjutjärnskamin väger en hel del och golvet måste vara dimensionerat för att kunna bära vikten. Du behöver också, som med alla fristående kaminer, ha ett golvskydd i metall eller annat icke antändligt material för att skydda ifall en gnista skulle falla ner. Står kaminen nära väggar behöver även väggarna någon typ av brandskydd om väggen riskerar att nå en temperatur av 85 grader eller mer.

  Det är också viktigt att kamin och skorsten passar ihop. Här gäller inte bara själva passformen, utan även dragförhållandena, fukt, temperatur, motstånd och att kamin och skorsten har en överensstämmande tålighet mot sotbrand.

  Allt beror på typen av kamin du vill ha och förutsättningar där den ska stå. Är du osäker på vad som gäller går det alltid bra att ringa eller komma in och prata med oss på Brasvärmebutiken!

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart

  Du har inga produkter i varukorgen.