• Contura 26K

   36,900.00 kr

   Kakelkaminen 26K går att få med högblankt vitt kakel eller matt beiget kakel. Den här kaminen bjuder på en riktigt fin kakelugnskänsla. Som tillval finns ett riktigt stort värmemagasin i Powerstone på hela 120 kilo för effektiv och långvarig värmelagring.

  • Contura 26KL

   34,900.00 kr

   Kakelkaminen Contura 26KL i lågt utförande passar där inte så stora ytor ska värmas upp. Denna kakelkamin tar liten plats och ger en trevlig kakelugnskänsla. Tack vare de stora glasen syns elden från flera håll. Välj till ett golvskydd i glas för att förstärka det ljusa, rena intrycket.

  • Contura 790K

   32,000.00 kr

   Ett eget café var drömmen jag burit på länge när jag äntligen fick allt att stämma. Jag ångrar verkligen inte att jag satsade lite extra på en ny kamin, gästerna älskar den, och jag med. Att den är så lätt att hålla ren är förstås ett extra plus.“ Kakelkaminen Contura…

  Kakelkaminer

  Kakelkaminer i Halmstad

  En kakelkamin är helt emkelt en kamin som är klädd i kakel. Kakel är precis som täljsten när det gäller att samla på sig värme för att sedan avge det under en längre tid och därför mycket bra på att värma upp huset eller fastigheten. Detta anammades i kakelugnarna som var mycket populära redan under 1800-talet i Sverige. Kakelkaminen förenar svunna tider med modern smidighet; en kamin med vackert utseende som avger värme lite långsammare. Med en kamin från Contura kan du dessutom som en extra mysfaktor se elden genom glaset, vilket du inte kan på många andra andra kakelugnar.

  Kom gärna in och prata kakelkamin i vår butik i Halmstad eller kika vidare runt här på vår webbsida. Vi har bland annat kvalitetsprodukter från Contura och Heta.

  Effektivisera din kamin

  För att få ut mer värme av kaminen kan du välja till olika tillbehör som värmemagasin, värmestenar, fläktar för värmespridning till olika rum samt vattenmantla kaminen för att ge mer värme till olika rum genom vattenburen värme via vattenradiatorer. På grund av kaklets egenskaper att hålla kvar och avge värme passar kakelkaminen inte så bra som inbyggd kamin. Den gör sig bäst på platser utanför murstocken, exempelvis där du vill ha en kakelugn men inte vill eller kan bygga ett ordentligt fundament.

  Fördelar med kakelkamin

  Du slipper anlägga ett kakelugnsfundament genom golvet men kan ändå njuta av en kakelugnslik kamin som avger värme. Du kan se elden och kaklet gör att värmen inte avges lika snabbt och att kaminen fortfarande värmer efter att elden brunnit ut. Du kan lägga till olika tillbehör att få ut ännu mer värme av kaminen och mysfaktorn i hemmet höjs betydligt. Med rätt inställningar på spjällen behöver du inte gå upp mitt i natten under kalla vintern för att lägga på mer ved, utan kan sova lugnt hela natten. Har vi nämnt att kakelkaminen är vacker också?

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart

  Du har inga produkter i varukorgen.