• Contura 26K

   36,900.00 kr

   Kakelkaminen 26K går att få med högblankt vitt kakel eller matt beiget kakel. Den här kaminen bjuder på en riktigt fin kakelugnskänsla. Som tillval finns ett riktigt stort värmemagasin i Powerstone på hela 120 kilo för effektiv och långvarig värmelagring.

  • Contura 26KL

   34,900.00 kr

   Kakelkaminen Contura 26KL i lågt utförande passar där inte så stora ytor ska värmas upp. Denna kakelkamin tar liten plats och ger en trevlig kakelugnskänsla. Tack vare de stora glasen syns elden från flera håll. Välj till ett golvskydd i glas för att förstärka det ljusa, rena intrycket.

  • Contura 26T

   39,900.00 kr

   Täljstenskaminen Contura 26T är för dig som vill se mycket av elden och ha det riktigt varmt och skönt. Ett extra värmemagasin i powerstone ger en avsvalningstid på upp till 18 timmar! Denna höga täljstenskamin ger ett rejält tillskott av värme i huset.

  • Contura 26TL

   37,900.00 kr

   Täljstenskaminen Contura 26TL kan utrustas med en fläkt som effektivt sprider värmen från rum till rum. Kompakt täljstenskamin med god värmelagring och generös glaslucka. Perfekt kamin för dig som söker en rejäl täljstenskamin, men i mindre format.

  • Contura 310

   19,900.00 kr

   Contura 310 har en brännkammare som rymmer vedklabbar upp till en halv meter. Vill du ha vedförvaring? Du kan välja mellan tre olika vedfack. Dessutom finns det en utdragslåda och andra smarta tillbehör. Vinnare av iF Design Award 2019.

  • Contura 310G

   Den generösa luckan i glas ger elden en fin inramning. Luckan ger ett modernt intryck och är lätt att öppna med handtag som inte blir varma vid eldning. Contura 310G finns i svart eller vitt och kan kombineras med matchande, fristående vedförvaring. Vinnare av iF Design Award 2019.

  • Contura 320A

   22,900.00 kr

   Contura 320A med omramning i artstone och lucka i gjutjärn ger ett modernt och lite rustikt intryck. Omramningen i artstone har en jämn grå nyans och är värmelagrande. öppet vedfack är standard, förvaringslåda och externa vecfack kan väljas till. Vinnare av iF Design Award 2019.

  • Contura 320AG

   24,900.00 kr

   Artstone är en sammetsslipad betongsten, unik för Contur­a. Den ljusgrå nyansen ger kaminen ett diskret men modernt uttryck. Njut av synen av en stor, härlig brasa bakom glasluckan. Välj mellan praktiskt vedfack, utdragslåda eller en smidig kokplatta. Vinnare av iF Design Award 2019.

  • Contura 320T

   24,900.00 kr

   Täljstenen är ett rent naturmaterial med individuell ådring och goda värme­lagrande egenskaper. Med omramning i täljsten blir din kamin helt unik. Lucka i gjutjärn med generöst glas visar mycket av elden och handtaget blir inte varmt vid eldning. Välj till en praktisk förvaringslåda. Vinnare av iF Design Award 2019.

  Kaminer

  Kaminer i Halmstad

  Att ha en kamin i hemmet ger en extra känsla av trivsel och välmående. Det är en perfekt detalj för de där mysiga hemmakvällarna i soffan framför en bra film. Att komma hem sent en kväll efter en lång arbetsdag och göra upp eld i en kamin är lite av den vardagslyx som många drömmer om. Att köpa och installera en kamin är dock ett ganska stort projekt, inte minst på grund av alla säkerhetsaspekter och annat som måste ses över.
  Med över 25 år i branschen har vi på Brasvärmebutiken i Halmstad stenkoll på olika sorters kaminer. Vi har ett brett sortiment av kaminer för alla olika behov. Vi är återförsäljare av kaminer från främst Contura och Heta. Detta är två av marknadens ledande märken som erbjuder kaminer i olika prisklasser, former och med olika kapacitet. Om du vill ha en kamin för att öka mysfaktorn bör du kolla lite extra på hur eldsynligheten för braskaminen är. Det finns exempelvis de med insyn åt olika håll, vilket höjer stämningen beroende på placering. Om du vill ha något som håller värmen extra länge bör du kolla närmare på specifikationer som värmeförmåga och effekt, men också i vilket material som kaminen är gjord. Exempelvis håller gjutjärn värmen betydligt bättre än plåt.

  Bland våra kunniga medarbetare finns lång erfarenhet av rådgivning och installation av kaminer. Av oss kan du få professionell hjälp med att välja den rätta kaminen som matchar just dina behov. Du är välkommen att boka ett kostnadsfritt hembesök. Under besöket kommer vi att gå igenom förutsättningarna i ditt hem och se över de detaljer som är viktiga inför ditt val av kamin. Förutom att installera nya kaminer, erbjuder vi även hjälp med till exempel utbyte av gamla kaminer eller att göra kontroller och översyn av skorstenskanaler.

  Olika typer av kaminer

  En kamin används för uppvärmning av det rum där den är placerad. Fördelen gentemot exempelvis en kakelugn är att en kamin värmer upp rummet mycket snabbare efter att eld gjorts upp. Dessutom har du elden mera synlig i en kamin än en kakelugn där luckan kan behöva vara stängd. Emellertid håller inte kaminer värmen lika länge som en kakelugn gör. Beroende på hur dina behov ser du, och om du främst söker en värmekälla kombinerat med hög mysfaktor, är en kamin rätt val till din uppvärmning. Med rätt design kan en kamin även vara en vacker detalj i din inredning som höjer atmosfären i hela huset.

  Det finns många olika typer av kaminer. Inför ett köp av en kamin är det nödvändigt att fundera ut vilken sorts kamin som är mest lämpad i just det rum där du tänkt ha den. Du kan få hjälp med detta genom att boka ett hembesök med oss. Du kan även läsa på själv om de olika typer av kaminer som finns i vårt sortiment.

  Braskaminer

  Braskaminer är en av de populäraste typerna av kaminer. De finns i olika former och design. Vanligen är de konstruerade i plåt, vilket gör att du mycket snabbt får upp värmen i det rum där braskaminen står. Å andra sidan försvinner värmen relativt snabbt efter att elden slocknat eftersom plåten inte lagrar värmen på samma sätt som exempelvis gjutjärn eller kakel har förmågan att göra.

  Täljstenskaminer

  Täljstenskaminer är det perfekta valet om du vill ha en kamin som håller värmen extra länge. Konstruktionen med kaminen som är klädd i täljsten gör att värmen hålls kvar och rummet är varmt även en längre tid efter att elden slocknat. Således är det ett bra komplement till din vanliga uppvärmning i huset.

  Kakelkaminer

  Kakelkaminer är en kamin som påminner om en kakelugn. Det är det perfekta valet för dig som egentligen önskar dig en kakelugn men samtidigt vill se elden för att få den där extra mysfaktorn. Med en kakelkamin kan du kombinera mys med en god uppvärmningsförmåga. Precis som en täljstenskamin håller en kakelkamin värmen under en längre tid eftersom värmen fångas upp i kaklet. Därför kan den med fördel användas som ett komplement till annan uppvärmning av huset.

  Eldstäder & murspisar

  En eldstad är den äldsta formen för uppvärmning och har genom historien använts för både matlagning och uppvärmning. Med en murspis kan du få din alldeles egna eldstad i hemmet. Det ger en härlig känsla eftersom du verkligen ser elden, hör sprakandet och känner dofterna. Vi säljer flera olika typer av murspisar i olika designer. Vare sig du söker en stilren modern öppen spis eller en rustikt gammaldags som ska ge huset den där antika känslan, hittar du detta i vårt sortiment.

  Kassetter & insatser

  Om du funderar på att installera en öppen spis eller redan har en öppen spis, kan det vara en god idé att köpa till en spisinsats eller en kassett som du sätter i den öppna spisen. Med hjälp av detta får du en effektivare värmekälla eftersom värmen hålls kvar och du kan använda din öppna eldstad som ett komplement till uppvärmningen av hela huset. Det finns många olika typer av kassetter och insatser beroende på vilken effekt du vill uppnå.

  Gjutjärnskaminer

  En gjutjärnskamin har fördelen av att vara mycket hållbar, slitstark och lättskött. Det är dessutom en mycket prisvärd kamin i jämförelse med exempelvis en braskamin. De håller även värmen bättre än vad en braskamin i plåt gör eftersom värmen kan lagras i gjutjärnet. Om du vill ha en brasa som är både praktisk i form av att den värmer upp huset och samtidigt är en vacker inredningsdetalj som höjer mysstämningen, är en gjutjärnskamin ett gott val.

  Elektriska eldstäder

  En elektrisk eldstad, eller så kallad fejkad öppen spis, är en dekorationsbrasa som ger en illusion av eld. Med teknikens hjälp får du en anordning som skapar den där mysiga känslan av en brasa, men utan att behöva oroa dig för de risker som finns med riktig eld. Du kan inreda hur du vill och behöver inte tänka på skyddsavstånd på samma sätt som med en riktig brasa. Förutom att skapa en härlig atmosfär genom illusionen av eld, finns det även elektriska eldstäder som avger värme.

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart

  Du har inga produkter i varukorgen.