• Contura i30

   28,900.00 kr

   Insatsen Contura i30 har en rak lucka som hissas för att öppna och stänga. Nu kan du skapa din egen eldstad med en insats av högsta kvalitet och med ett riktigt generöst glas. Med den effektiva förbränningstekniken får du helt enkelt mer värme för veden.

  • Contura i4 Classic

   15,900.00 kr

   Contura i4 Classic bevarar den klassiska stilen i din befintliga eldstad men ger mer värme för veden. Contura i4 är gjord för installation i eldstadsöppning och har en gedigen gjutjärnsfront med integrerat handtag.

  • Contura i4 Modern

   15,900.00 kr

   Contura i4 Modern, med tresidig eller fyrsidig ram i modern design, smälter lätt in i ditt hem och är lättplacerad i eldstaden. Contura i4 ger den gamla eldstaden nytt liv med avskalad design, generöst glas och effektiv teknik.

  • Contura i40

   32,900.00 kr

   Skapa din egen eldstad med en insats av högsta kvalitet och med ett riktigt generöst glas. Insatsen Contura i40 med vinklad giljotinlucka ger dig nya möjligheter att skapa en unik eldstad. Stort vinklat glas och Contura Clean Burning system gör att du ser maximalt av elden. Luckan finns med vinkel…

  • Contura i5

   15,900.00 kr

   Contura i5 är en spiskassett för installation i öppen spis eller eldstadsöppning. Passar de flesta öppna spisar. Handtaget är integrerat i luckan och spjällreglaget är lättåtkomligt på framsidan. Spiskassetten med panoramalucka bjuder på stora glasytor vilket gör att elden syns ordentligt. Contura i5 med dubbellucka är perfekt för hörnspisar där…

  • Contura i50

   35,900.00 kr

   Låt fantasin sätta gränserna för din eldstad och mura din egen omramning. Insatsen har glas på tre sidor och visar riktigt mycket av elden. De stora glasen och Contura Clean Burning system gör att du ser maximalt av elden.

  • Contura i6

   16,600.00 kr

   Contura i6 med gjutjärnslucka ger en robust känsla och ett mer klassiskt uttryck. Att den är självlåsande ger dig en extra trygghet. Vi har också byggt in tekniska finesser i insatsen, som justerbara skruvar för att få insatsen plan och förberett för uteluft för att göra installationen så smidig som…

  • Contura i6G

   17,400.00 kr

   Insatsen Contura i6G passar perfekt för dig som har egna idéer och vill designa din egen kamin eller eldstad. Ett generöst glas visar mycket av elden, och vårt unika Clean Burning System håller glasen renare.

  • Contura i7

   18,500.00 kr

   Med Contura i7 har du friheten att utforma din egen eldstad, precis som du vill ha den. Den kan placeras in i en eldstad som du själv utformar eller en egen uttänkt lösning. Contura i7 är svart och finns med lucka i gjutjärn.

  Kassetter & Insatser

  Kassetter och insatser i Halmstad

  Har du en befintlig öppen spis i ditt hem eller i stugan? Visst är det härligt att tända upp en brasa där ibland och njuta av den sprakande elden. En öppen spis är dock inte så effektiv som uppvärmningskälla, eftersom mycket av värmen som alstras går till spillo. Dessutom kräver den öppna spisen både noggrann övervakning och gnistskydd så att det inte ska skjuta iväg några eldloppor och ta fyr någonstans.

  Öka värmen med en insats

  Sätter du in en spisinsats eller en kassett i den öppna spisen får du en glaslucka som förhindrar gnistor, du får en effektivare värmekälla och det går åt mycket mindre ved till samma mängd värme. Att installera en kassett i en öppen spis är ett bra sätt att få en extra värmekälla samtidigt som du fortfarande behåller mysfaktorn av själva eldstaden. När det gäller val av kassett för öppen spis så finns det flera olika modeller att välja mellan. Hos oss på Brasvärmebutiken i Halmstad hittar du kvalitativa kassetter och insatser för din eldstad.

  Sätta in kassett eller insats

  Har du ingen befintlig öppen spis går det bra att skaffa en spisinsats för att sedan mura upp en spis omkring den, men vid en befintlig öppen spis så gäller att kontrollera skorstenen. Detta görs av en skorstensfejarmästare och är skorstenen okej är det bara att påbörja arbetet.

  Det är inte endast själva kassetten du behöver utan även några olika tillbehör samt kanske insatsrör till skorstenen. Ju bättre anpassat bygget är, desto energieffektivare är det för dig. Du kan även ha en vattenmantlad kassett för att få ännu mer uppvärmning av mängden ved du lägger in.

  Varför välja kassett eller insats?

  Helt enkelt för att få ett bättre brandskydd hemma när du vill ha en mysbrasa. Du slipper hoppande gnistor och du behöver heller inte sitta framför brasan och övervaka den hela tiden. Att inte elda för kråkorna är en annan klar fördel då du kan öka verkningsgraden på din öppna spis från ca 10% till upp till 80%.

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart

  Du har inga produkter i varukorgen.