• Contura 26T

   39,900.00 kr

   Täljstenskaminen Contura 26T är för dig som vill se mycket av elden och ha det riktigt varmt och skönt. Ett extra värmemagasin i powerstone ger en avsvalningstid på upp till 18 timmar! Denna höga täljstenskamin ger ett rejält tillskott av värme i huset.

  • Contura 26TL

   37,900.00 kr

   Täljstenskaminen Contura 26TL kan utrustas med en fläkt som effektivt sprider värmen från rum till rum. Kompakt täljstenskamin med god värmelagring och generös glaslucka. Perfekt kamin för dig som söker en rejäl täljstenskamin, men i mindre format.

  • Contura 320AG

   24,900.00 kr

   Artstone är en sammetsslipad betongsten, unik för Contur­a. Den ljusgrå nyansen ger kaminen ett diskret men modernt uttryck. Njut av synen av en stor, härlig brasa bakom glasluckan. Välj mellan praktiskt vedfack, utdragslåda eller en smidig kokplatta. Vinnare av iF Design Award 2019.

  • Contura 320T

   24,900.00 kr

   Täljstenen är ett rent naturmaterial med individuell ådring och goda värme­lagrande egenskaper. Med omramning i täljsten blir din kamin helt unik. Lucka i gjutjärn med generöst glas visar mycket av elden och handtaget blir inte varmt vid eldning. Välj till en praktisk förvaringslåda. Vinnare av iF Design Award 2019.

  • Contura 320TG

   26,900.00 kr

   Contura 320TG kombinerar värmelagrande och naturligt ådrad täljsten med den moderna glasluckans blanka yta. I det rymliga facket finns gott om om plats för stora vedklabbar. Vinnare av iF Design Award 2019.

  • Contura 34T

   36,900.00 kr

   De fina proportionerna och den genomtänkta designen hos täljstenskaminen Contura 34T ger ett stramt och majestätiskt intryck. Med ett värmemagasin på 70 kg olivinsten och reglerbart spjäll sprids värmen snabbt och lagras under lång tid. Det generösa glaset i luckan visar mycket av elden. Clean Burning-systemet ser till att hålla…

  • Contura 35T

   37,900.00 kr

   ”Red dot quality label for high design quality” är en belöning för framstående och innovativ design i en av världens mest prestigefyllda designtävlingar. Täljstenskaminen Contura 35T tilldelades utmärkelsen 2010. Det är vi givetvis mycket stolta över – minst lika stolta som vi är över att verkningsgraden är hela 80%. Njut…

  • Contura 35TG

   39,900.00 kr

   ”Red dot quality label for high design quality” är en belöning för framstående och innovativ design i en av världens mest prestigefyllda designtävlingar. Täljstenskaminen Contura 35T tilldelades utmärkelsen 2010. Det är vi givetvis mycket stolta över – minst lika stolta som vi är över att verkningsgraden är hela 80%. Njut…

  • Contura 35TGL

   31,900.00 kr

   Contura 35TL är nätt täljstenskamin med värmelagrande egenskaper som ger skön eftervärme. Luckan kan fås i gjutjärn eller med glasfront som ger ett modernt uttryck. Kaminen visar riktigt mycket av elden och har hög verkningsgrad vilket ger dig mer värme för veden.

  Täljstenskaminer

  Täljstenskaminer i Halmstad

  Vårt sortiment av täljstenskaminer finns i olika storlekar och prisklasser och är i många fall den enda värmekällan ett mindre hus med öppen planlösning behöver. Perfekt för fritidshuset men lika bra för den lite öppnare villan.

  Behåll värmen med täljsten

  Vill du ha en kamin som behåller värmen länge så är det en täljstenskamin du ska ha. Det är en kamin som är klädd med just täljsten och är en metamorf bergart som utgörs av minst 50 % talk och magnesiumsilikat/klorit. Det är en mjuk och lättarbetad sten som lagrar energi väl. Den avger lägre värme under längre tid istället för hög värme under kort tid vilket gör att kaminen fortfarande värmer upp huset långt efter att elden falnat. En av fördelarna med täljsten är att du slipper kliva upp mitt i natten för att fylla på veden. För en jämnare inomhustemperatur och en bra energianvändning är täljsten ett riktigt bra alternativ.

  Olika storlekar

  Täljstenskaminer finns i olika storlekar och med olika effektivitet. Det beror på hur mycket täljsten som kaminen är klädd med. En kamin klädd i täljsten blir naturligtvis tyngre än en kamin i plåt eller järn, så tänk på var den ska stå och om golvet kan behöva förstärkas. För en ännu bättre effekt av täljstenen kan de större kaminerna kombineras med värmemagasin och andra tillbehör för att värma upp ännu mer av husets öppna ytor och låta värmen sprida sig till övriga utrymmen.

  Funderar du på att uppgradera värmesystemet, kontakta oss så pratar vi mera täljsten. Titta in till oss i Halmstad, ring eller mejla så hjälper våra kunniga medarbetare dig.

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart

  Du har inga produkter i varukorgen.